Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΛΛΑ Η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ( Μιχάλης Ηλιάδης)


Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στο ιστολόγιο "Αγιορείτικο Βήμα" και ιδιαιτέρως στον δημοσιογράφο Γιώργο Θεοχάρη, για το συνοπτικό αλλά πολύ περιεκτικό ρεπορταζ που δημοσίευσε, από την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας της Παρατάξεώς μας, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013.
DSC 0536
Μ.ΗΛΙΑΔΗΣ: «ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΛΛΑ Η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»
Του Γιώργου Θεοχάρη
Μ.Ηλιάδης: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, μέχρι να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω...
«Η  κακοδαιμονία της Πατρίδας μας οφείλεται στο ότι το πολιτικό σύστημα υπακούει σε λέσχες και στοές.
Συγκεκριμένα κέντρα εξουσία κατευθύνουν αυτό το σύστημα, εξήγησε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της πολιτικής Παράταξης "ΚΟΙΝΩΝΙΑ", κ. Μιχάλης Ηλιάδης, στη κατάμεστη αίθουσα ''Όλύμπια'' στο ξενοδοχείο «Στράτος Βασιλικός» στο πλαίσιο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας, χθες το βράδυ.
Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια ο κ. Ηλιάδης έκανε λόγο για εξαπάτηση του Ελληνικού λαού λέγοντας: «Το PSI ήταν ένα μύθος, μία απάτη. Χρόνο με χρόνο αυξάνει το δημόσιο χρέος το οποίο έχει ορίζοντα αποπληρωμής το 2054».
Στη συνέχεια, σχολιάζοντας τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους είπε: «Από την αρχαιότητα η θρησκευτικότητα ήταν το χαρακτηριστικό του λαού. Το περίφημο συνέδριο περί Εκκλησίας και Αριστεράς έγινε για να αποδαιμονοποιηθεί η Aριστερά στα μάτια του λαού.
Η Ιεροσύνη και η Βασιλεία είναι δύο εξουσίες δοσμένες από τον Θεό και στην περίοδο της Ρωμηοσύνης αυτές οι δύο εξουσίες ήταν μέσα στην Εκκλησία.
Όσοι μιλούν για διαχωρισμό Κράτους –Εκκλησίας προφανώς θα έχουν στο μυαλό τους τον πάπα. Η δική μας παράδοση δεν έχει σχέση με αυτά.
Κάποιοι μιλούν για την αμύθητη  περιούσια της Εκκλησίας. Το 96% της περιουσίας της Εκκλησίας είχε παραχωρηθεί στο Κράτος για να μοιραστεί σε ακτήμονες με αντάλλαγμα τη μισθοδοσία του κλήρου.
Η Πατρίδα μας κινδυνεύει να γίνει ένα πτώμα.
Πάντοτε η Εκκλησία μας ήταν Εθναρχούσα. Τι νόημα έχει η απουσία της Εκκλησίας από τις Εθνικές Επετείους; Σε όσους δεν αρέσει η χώρα που ζουν, μπορούν να αλλάξουν χώρα, όπως είχε πει κάποτε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας. Εδώ βέβαια, δεν υπάρχουν πολιτικοί των μεγάλων κομμάτων να πει κάτι τέτοιο.
Αυτό που επιδιώκεται από το 1974 μέχρι σήμερα είναι η αποχριστιανοποίηση της Πατρίδας μας, αλλά γίνεται σταδιακά για να μη δημιουργήσει αντιδράσεις», είπε ο κ.Ηλιάδης.
Και κατέληξε, «Η Ρωμηοσύνη μας είναι ο μίτος που θα μας βγάλει από το λαβύρινθο της νέας εποχής και τη παγκοσμιοποίησης.
Το διακύβευμα δεν είναι οικονομικό αλλά η αλλοίωση της Ορθόδοξης φυσιογνωμίας της Πατρίδας μας..
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, μέχρι να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου