Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Είμαστε με την αλήθεια, έστω και αν οι πολλοί είναι με το ψέμα


Φίλοι χριστιανοί σας χαιρετώ,
 Παρακαλώ φίλοι μου φυλαχτείτε από τις μισές αλήθειες. Γενικά οι μισές αλήθειες είναι επικίνδυνες, αλλά θα σας πω και ένα συγκεκριμένο παράδειγμα.   
 Ο Καζάκης είπε αλήθειες σε σχέση με τις απάτες που έγιναν στην οικονομία και τα ψέματα που λένε οι πολιτικοί στον λαό. Στο θέμα όμως της πίστης στον μόνο αληθινό, Θεό δηλώνει βροντερά ο ταλαίπωρος, «είμαι άθεος». Αν σας κερδίσει με τις αλήθειες για την οικονομία και του δώσετε εξουσία, θα καταπατήσει την πίστη. Μέσα στην πίστη είναι όλα τα καλά. Οι «αριστεροί» λένε ωραία λόγια για ισότητα στους ανθρώπους και δίκαια κατανομή του πλούτου, αλλά τι έγινε στην κουμουνιστική Ρωσία; Έγινε άδικη κατανομή του πλούτου και καταδυνάστευση των αδυνάτων. Οπότε φίλοι μου φυλαχτείτε από τις μισές αλήθειες.   
  Τώρα πως έγινε να ενωθεί ο Παπαθεμελής  που δηλώνει πιστός, με τον Καζάκη που δηλώνει άπιστος, εγώ δεν το καταλαβαίνω. Περιμένω να μου το εξηγήσετε εσείς. Δηλαδή πως θα συνεννοηθούν;  
  Πολλοί ρωτούσαν γιατί δεν ενώνεται η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» με άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις. Τώρα η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Γιατί η ένωση προϋποθέτει ταύτιση φρονημάτων σε βασικά θέματα.
  Είναι κάτι σαν την ένωση που θέλουν πολλοί με τους καθολικούς. Σκέφτονται ότι θα γίνουμε πολλοί και θα έχουμε δύναμη, όπως σκέφτονται και οι πολιτικοί, αλλά, αλλά. Η ένωση αυτήν καταπατά την αλήθεια της Ορθόδοξης Πίστης και μας χωρίζει από τον Θεό.
  Μπορεί να μείνουμε λίγοι και να μην επικρατήσει η δικαιοσύνη στον κόσμο, αλλά τουλάχιστον θα έχουμε κάνει το σωστό και δεν θα έχουμε συσχηματιστεί με τον κόσμο. Δεν θα έχουμε συμμετοχή στο μυστήριο της ανομίας. Δε θα κάνουμε πράγματα που μας χωρίζουν από τον πλάστη μας και σωτήρα μας Χριστό.
 Είμαστε με την αλήθεια, έστω και αν οι πολλοί είναι με το ψέμα.
 Φιλικά και αδερφικά Χρίστος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου