Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Το επιτίμιο του π.Πορφυρίου προς τον π.Παΐσιο για την επιστολή περί 666

Ο δημοσιογράφος κ.Κλείτος Ιωαννίδης συνομιλεί με τον Μητροπολίτη Μόρφου κ.κ. Νεόφυτο.
Μεταξύ των άλλων ο κ.κ.Νεόφυτος, αναφέρεται στην επιστολή που απέστειλε ο  π. Πορφύριος προς τον π. Παΐσιο και στο επιτίμιο που του ορίζει για όσα λέει και γράφει για το 666 και τις "προφητείες ". 


Έτσι εξηγείται αυτό που αναφέρεται στο βιβλίο του πατρός Βασιλείου Βολουδάκη"Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ, Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 666 ΚΑΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ" (γ΄ έκδοση ,  εκδόσεις Υπακοή).

Ο π. Βασίλειος γράφει στις σελίδες 109 - 110 : ... Ο π. Παΐσιος συνέχισε για λίγο ακόμη διάστημα να δίδη σχεδόν αποκλειστικότητα στο θέμα του 666 μιλώντας στους επισκέπτες του και κατόπιν έπαυσε να ασχολείται με πάθος για το θέμα αυτό. Μάλιστα κάποιος μου έλεγε πρόσφατα πως όταν πήγε το 1990  στο Άγιο Όρος και ρώτησε τον π. Παΐσιο για το 666 και τις ταυτότητες , εκείνος του απάντησε: 
«Τι θέλετε και ασχολείσθε όλο με αυτά; Ασχοληθείτε με τον Χριστό και την Εκκλησία !»   

1 σχόλιο:

  1. Λέει ο π. Πορφύριο:¨... αν ελευθερωθεί η Κων/πολη αυτό είναι έγνοια των πολιτικών και των στρατιωτικών, όχι των μοναχών ούτε των αρχιερέων καν. Εάν θα ρθεί ο αντίχριστος αυτό θα πρέπει να είναι έγνοια των αρχιερέων. .... Εμείς οι μοναχοί και οι ιερομόναχοι λειτουργούμε οι μεν ιερομόναχοι υπέρ της σωτηρίας του σύμπαντος κόσμου και οι μοναχοί κλαίνε για τις αμαρτίες¨. Ο νοών νοείτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή