Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ρόδου Κύριλλος: "Οι πιστοί να ζητούν απόδειξη όταν δίνουν χρήματα σε ναούς"


Σε καμία περίπτωση οι ιερείς και οι νεωκόροι των ναών δεν πρέπει να ζητούν από τους πιστούς χρήματα για την τέλεση των μυστηρίων, αλλά αν οι πιστοί θέλουν να ενισχύσουν τους ναούς με όποιο χρηματικό ποσό επιθυμούν θα πρέπει να ζητούν απόδειξη.
Αυτό επεσήμανε χτες με δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης της Ρόδου, ο μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της Ροδιακής μετά από καταγγελία οικογένειας ότι συγκεκριμένος ιερός ναός έχει επιβάλει... ταρίφα για τα μυστήρια.
O μητροπολίτης Ρόδου ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά δημόσια με τις δηλώσεις του τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις καθώς δεν είναι λίγα τα περιστατικά κατά τα οποία νονοί και κουμπάροι αναγκάζονται από ιερείς και νεωκόρους με ηθικό εξαναγκασμό να πληρώνουν μεγάλα ποσά.
Η συγκεκριμένη καταγγελία έγινε στη «Ροδιακή» από οικογένεια η οποία βάφτισε πριν από μέρες εκεί το παιδί της.
Όπως δήλωσε ο πατέρας, οι υπεύθυνοι ζήτησαν μετά το μυστήριο να καταβάλλει κάθε ένας από τους τρεις νονούς το ποσό των 50 ευρώ, και να δοθούν στην εκκλησία συνολικά 150 ευρώ.
Φυσικά αρνήθηκαν, καθώς μετά από επικοινωνία που είχαν με ιερωμένο έμαθαν ότι μπορούσαν να δώσουν για την εκκλησία όποιο ποσό ήθελαν αν φυσικά το επιθυμούσαν.
Παρ' όλη την πίεση που τους ασκήθηκε έδωσαν τελικά 50 ευρώ, όμως η νεωκόρος τους εξύβρισε με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς λέγοντάς τους ότι όσα έγιναν πριν στο μυστήριο...δεν ισχύουν!
Μάλιστα οι συμμετέχοντες δεν πίστευαν στ αφτιά τους, όταν άρχισαν να ακούγονται και...βλασφημίες από μέρους της, με αποτέλεσμα να εκφράσουν μέσω της εφημερίδας μας την έντονη αγανάκτησή τους, ζητώντας την παρέμβαση των αρμοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου